Verkoop Innate-aardappel ook in Canada

Canadese voedsel- en gezondheidsautoriteiten geven toestemming om de genetisch gemodificeerde Innate-aardappel van verwerker Simplot ook in Canada te verkopen.

Verkoop+Innate%2Daardappel+ook+in+Canada
© Nieuwe Oogst

Dit in navolging op de Verenigde Staten waar de verkoop van deze gmo-aardappelen van de 'tweede generatie' formeel sinds vorig jaar al is toegestaan.

Health Canada en Canadian Food Inspection Agency (CFIA) hebben onlangs voedsel- en gezondheidstesten afgerond. Daaruit bleek geen bezwaar om producten waarin de Innate-aardappelen zijn verwerkt vanaf dit jaar te verkopen.

Gemodificeerde variëteiten

De gmo-aardappelen kunnen in Canada worden verkocht onder het merk White Russet. Het betreffen gemodificeerde variëteiten van aardappelrassen als Russet Burbank en Ranger Russet.

Innate-aardappelen zijn een initiatief van de Amerikaanse aardappelverwerker J.R. Simplot.

Via onder meer cisgenese zijn deze variëteiten minder gevoelig voor stootblauw. Ook produceren de gemodificeerde aardappelen minder van de kankerverwekkende stof acrylamide tijdens het bakproces.

Aandeel stootblauw

Volgens Simplot blijkt uit onderzoek dat het aandeel stootblauw bij het gebruik van Innate-aardappelen tot 44 procent kan afnemen. De reductie van het gehalte aan acrylamide is 52 tot 69 procent.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer