Toelating tweede generatie Innate-aardappel

Het Amerikaanse ministerie van landbouw USDA heeft de gmo-aardappelen van het Innate-programma vrijgesteld van strenge vergunningseisen.

Toelating+tweede+generatie+Innate%2Daardappel
© Nieuwe Oogst

Daarmee krijgen deze gmo-aardappelen van de 'tweede generatie' in de Verenigde Staten een formele toelating. Een eerdere introductie van gmo-aardappelen in de jaren '90 van de vorige eeuw liep uit op een mislukking.

Groen licht

Het besluit tot de vergunningsvrijstelling is genomen door de Animal and Plant Health Inspection Service. De Food and Drug Administration, de Amerikaanse autoriteit voor voedselveiligheid, gaf in maart al groen licht voor de gmo-aardappel.

De Amerikaanse verwerker J.R. Simplot, die zich bezighoudt met de ontwikkeling van de Innate-aardappelen, kan zich nu richten op de marktacceptatie van de betreffende aardappelen. McDonalds meldde vorig jaar nog geen interesse te hebben in de gmo-aardappel.

Stootblauw

De formele toelating betreft een gemodificeerde variëteit van Russet Burbank. Via modificatie met soorteigen genen is deze aardappel onder meer minder gevoelig voor stootblauw tijdens de oogst.

Ook produceert de variëteit veel minder van de kankerverwekkende stof acrylamide en is het gewas resistent tegen phytophthora.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer