LTO Achterhoek positief over breedband

LTO Noord Achterhoek-Oost denkt dat met de inzet van marktpartijen een breedbandnetwerk in het buitengebied sneller van de grond komt.

Provincie Gelderland verklaarde eerder deze week definitief af te zien van een coöperatieve opzet door gemeenten en provincie. 'Jammer dat provincie Gelderland zich terugtrekt. Het was een mooi initiatief', reageert afdelingsvoorzitter Mark Ormel.

Toch ziet Ormel ook voordelen in het besluit. 'Het was wel duidelijk dat we zo niet verder kwamen. Er zijn inmiddels wel andere initiatieven die kans van slagen maken.'

Onderzoek

Investeerder PPM Oost onderzoekt nu welke commerciële telecombedrijven breedband willen aanleggen. De uitslag daarvan wordt volgende maand verwacht. Provincie Gelderland stelt dat de tijd gunstig is voor initiatieven uit de markt.

Zo is de rente laag en neemt de onderlinge concurrentie in de telecommarkt toe. 'De activiteiten van provincie en gemeenten leidden weliswaar niet direct tot aanleg, maar hebben de markt wel in beweging gebracht', stelt de provincie vast.

Voorlichting

De gemeenten gaan nu in regionaal verband verder om de belangstelling om te zetten in concrete projecten. De provincie zegt zich te blijven richten op voorlichting over de rol van internet in relatie tot leefbaarheid en economische ontwikkeling.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
 • Vrijdag
  23° / 16°
  90 %
Meer weer