Publiekspremi%C3%A8re+%27Het+Wonder+van+Marken%27
Nieuws
© Water Land en Dijken

Publiekspremière 'Het Wonder van Marken'

In 'Het Wonder van Marken' vertellen melkveehouders Wim en Jeanine Terlouw over het agrarisch natuurbeheer op hun bedrijf.

De nieuwste film van Gouden Kalf-winnaars Jan Musch en Tijs Tinbergen, is vrijdag 18 maart in première gegaan en wordt een dag later aan een breder publiek getoond op de boerderij van Terlouw aan het Oosterpad in Marken.

De titel verwijst naar het paradijs dat de boerenfamilie heeft gecreëerd voor de grutto de andere weidevogels, die in grote aantallen zijn teruggekeerd naar Marken om daar te broeden en hun kuikens groot te brengen. De film wordt vertoond om tien, elf en één uur en maakt deel uit van het evenement ‘Welkom Grutto Weekend’.

Successen

De film is gemaakt in opdracht van Water, Land & Dijken om de successen van agrarisch natuurbeheer te laten zien. Hierbij wordt modern boeren gecombineerd met de zorg voor een goede leefomgeving voor grutto’s, kieviten en tureluurs. Bijvoorbeeld door nestbescherming, een gespreide beweiding en de aanleg van plas-dras-percelen.

Weer

 • Zondag
  20° / 10°
  60 %
 • Maandag
  18° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
Meer weer