Veiling+ZON+bij+federatie+vruchtgroenten
Nieuws
© Koen van Wijk

Veiling ZON bij federatie vruchtgroenten

Veiling ZON in Grubbenvorst wordt de zesde afzetorganisatie die deel uitmaakt van de Federatie Vruchtgroente Organisaties (FVO), die vorig najaar werd opgericht.

Dat hebben de besturen van de FVO en van Telersvereniging ZON vrijdagmiddag bekendgemaakt.

De FVO bestaat daarmee uit de zes grote Nederlandse glasgroentetelersorganisaties, te weten Best of Four, Coforta/The Greenery, DOOR, Harvest House, Van Nature en ZON.

Paprika's China

Eind vorig jaar heeft de FVO ZON uitgenodigd om te participeren in het pilotproject 'Vermarkten van paprika's in China'.

Dit was, samen met de leidende rol van de FVO in de lopende GMO-onderhandelingen met het ministerie van Economische Zaken, voor ZON reden om te bekijken of aansluiting bij de FVO meerwaarde voor ZON zou hebben.

Thema's

Naast GMO hebben de initiatiefnemers bij de oprichting van FVO ook andere gemeenschappelijke thema's benoemd die zij in gezamenlijkheid willen aanpakken. Te weten: mededinging, market intelligence, ketenontwikkelingen en nieuwe product-marktcombinaties.

Ook ZON wil deze thema's graag op een gemeenschappelijke agenda zetten.

Limburg

FVO-voorzitter Cees Veerman zegt over de toetreding van de Limburgse afzetpartij: 'Met de toetreding van ZON wordt de FVO daadwerkelijk een landelijk initiatief en blijft het op een na grootste tuinbouw gebied van Nederland prominent op de agenda staan.'

Weer

 • Donderdag
  11° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  13° / 7°
  10 %
Meer weer