Jonge boerenregeling verviervoudigd

Het totale budget voor jonge landbouwers gaat verviervoudigen. Dat heeft staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken aan de Tweede Kamer geschreven eind deze week.

Jonge+boerenregeling+verviervoudigd
© Dirk Hol

Naast het beschikbare bedrag in het plattelandsontwikkelings-programma 2014-2020 (POP3) wordt maximaal gebruik gemaakt van een nieuwe mogelijkheid.

Dit betreft de ruimte om in de eerste pijler van het GLB twee procent van het budget voor directe betalingen aan jonge landbouwers te geven als top-up op de hectarepremie. Dit gaat om circa 15 miljoen euro per jaar.

Definitie

Dijksma ondersteunt het idee om de definitie van jonge boer toe te spitsen op jonge landbouwers die na bedrijfsovername in aanmerking komen voor de jonge landbouwersregeling.

Of dit mogelijk is binnen de Europese kaders, zal zij de komende tijd samen met provincies, NAJK en de Europese Commissie onderzoeken.

Provincies

Verder meldt Dijksma dat zij bij de provincies heeft aangedrongen op een landelijk uniforme uitvoering van de jongeboerenregeling. Ze heeft met de provincies afgesproken dat die streven naar een zo gelijk mogelijke uitvoering van de regeling.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer