Groen+licht+voor+vleesexport+naar+VS
Nieuws
© Archieffoto: Marcel Bekken

Groen licht voor vleesexport naar VS

Nederlands rund- en kalfsvlees krijgt toegang tot de Amerikaanse markt. De markttoegang betekent een exportpotentieel van 80 miljoen euro.

De toestemming is de uitkomst van een audit van het Nederlandse toezichtsysteem op de rundvleesproductie, die in 2014 en 2015 door de VS is uitgevoerd. Nederland, Ierland en Litouwen zijn de enige landen in de EU die rund- en kalfsvlees naar de Verenigde Staten mogen exporteren, meldt het ministerie van Economische Zaken.

Exclusieve restaurants

Het Nederlandse rund- en kalfsvlees wordt straks geleverd aan exclusieve restaurants met een Europese keuken. Daar is grote vraag naar hoogwaardige, luxere delen zoals ribeye, rugdelen en de achterbil.

De NVWA ziet erop toe dat Nederlandse rund- en kalfsvleesbedrijven die naar de Verenigde Staten willen exporteren, voldoen aan de Amerikaanse eisen.

Eieren

Onlangs kregen ook Nederlandse – als enige EU-land - eierproducten toegang tot de VS. Deze worden gebruikt in milkshakes, muffins, proteïne-sportdrankjes en verstevigingsmiddel voor hamburgers.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
Meer weer