CDA Apeldoorn bekijkt bedrijfswoninglasten

De raadsfractie van CDA Apeldoorn onderzoekt voor hoeveel bedrijfswoningen van boeren de gemeente het hogere Onroerende-zaakbelasting (OZB) tarief voor bedrijven hanteert.

CDA+Apeldoorn+bekijkt+bedrijfswoninglasten
© Koen van Wijk

Bedrijfswoningen worden door gemeente Apeldoorn niet altijd hetzelfde behandeld, ontdekte de fractie na een melding van een van de boeren.

Voorheen werd zijn bedrijfswoning onder het tarief voor particuliere bewoning ingedeeld, daarna viel de bedrijfswoning ineens onder het bedrijfstarief.

Particulieren

Die andere toedeling scheelt aanzienlijk. Voor een woning met een WOZ-waarde van 193.000 euro wordt bij particulieren 275 euro geïnd aan OZB. Als bedrijf moet je voor dezelfde woning bijna 657 euro afrekenen. Dat is 2,38 maal zo veel.

CDA-raadslid Henk Verheul roept boeren, waarvan de bedrijfswoning ook onder de bedrijfscategorie is ingedeeld, op zich te melden. 'We vinden dit oneerlijk en willen nagaan of dit niet anders kan.'

Hoe meer meldingen hij kan overleggen, hoe sterker de fractie staat om het via de gemeenteraad aangepast te krijgen, redeneert Verheul.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer