Digestarom Grow verbetert groei vleesvarken

Een 4,2 procent betere groei en een 5,9 procent betere Feed Conversion Ratio (FCR). Dat is het effect van +0,3 procent Digestarom Grow op het standaardvoer, blijkt uit een proef van Speerstra Feed Ingredients.

Digestarom+Grow+verbetert+groei+vleesvarken
© Nieuwe Oogst

De proef is gedaan bij een varkensbedrijf in Noord-Nederland. Daar kregen de biggen (Pietrain x Topigs 20) tot 46 dagen na het spenen Digestarom Grow.

Gekeken is naar het effect daarvan op de technische prestaties van gespeende biggen.

2.200 gespeende biggen

De proef is uitgevoerd bij 2.200 gespeende biggen die verdeeld waren in twee groepen: een controlegroep die het standaard biggenvoer kreeg en een proefgroep. De proefgroep kreeg + 0,30 procent Digestarom Grow op het standaard voer.

De resultaten waren zeer positief. Toevoegen van Digestarom Grow aan het biggenvoer verbeterde de groei met 4,2 procent en de FCR verminderde met 5,9 procent. De winst over inkomen door Digestarom Grow, vergeleken met de controlegroep was een netto-inkomen van 1,22 euro per big extra.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  8° / 3°
  60 %
 • Zondag
  9° / 3°
  60 %
 • Maandag
  9° / 4°
  40 %
Meer weer