What's in it for me?

What%27s+in+it+for+me%3F
© Nieuwe Oogst LLTB

Regelmatig wordt mij de vraag gesteld: 'Wat doet de LLTB nu allemaal?' 'Veel', zou ik willen zeggen. Want we zetten ons dagelijks in voor de belangen van onze agrariërs in Limburg, de LLTB-leden.
Onze voorzitter Léon Faassen zei laatst tijdens een presentatie dat 'elk LLTB-lid twee telefoontjes verwijderd is van onder andere onze staatssecretaris voor landbouw'.
Maar ook onze contacten met bijvoorbeeld het ministerie van Economische Zaken, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de diverse keuringsdiensten en niet te vergeten in onze eigen gemeenten en Provincie Limburg zijn goed.
Hoe kun je dat nu uitdrukken in keiharde euro's? Door de juiste contacten kunnen we zaken al in een vroeg stadium een duwtje in de goede richting geven.
We hebben in Limburg 130.000 hectare landbouwgrond in productie. Als we door onze inzet in de toelating van gewasbeschermingsmiddelen ervoor kunnen zorgen dat we 10 procent opbrengstwinst (of geen opbrengstverlies) hebben op al die hectares, dan kunt u zelf wel uitrekenen wat een LLTB-lidmaatschap dan waard mag zijn.
Door inzet van de LLTB op het programma 'Deltaplan Hoge Zandgronden' komen er miljoenen euro's naar Limburg voor subsidie op onder andere peilgestuurde drainage, erfafspoeling en emissiebeperkende maatregelen.
Dat we in Limburg nog steeds ruimte hebben om te ontwikkelen is ook een verdienste van onze belangenbehartiging.
Het wegvallen van de productschappen gaan we nu pas echt merken. De veelgehoorde opmerking 'Het gebeurt anders toch wel' zal in mijn ogen gaan veranderen. Het lid zal nog meer voorop komen te staan.
Als we onze collectieve gedachte 'anders durven doen' samen vast kunnen houden, dan weet ik zeker dat u uw lidmaatschap in klinkende munt, dubbel en dwars, krijgt terugbetaald.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer