GS wil bufferzone Beerzerveld schrappen

Er komt geen bufferzone in het agrarisch gebied ten zuiden van het Beerzerveld. Gedeputeerde Staten (GS) van Overijssel stellen voor om deze te schrappen.

GS+wil+bufferzone+Beerzerveld+schrappen
© Reggestreekfotografie Bert Kamp

Op basis van nader onderzoek stellen Gedeputeerde Staten (GS) van Overijssel voor om de bufferzone te schrappen bij de eerstvolgende herziening van de provinciale Omgevingsvisie.

Het Beerzerveld maakt deel uit van Natura 2000-gebied Vecht en Beneden Regge. In de Programma Aanpak Stikstof (PAS) gebiedsanalyse werd verondersteld dat een buffer nodig was om de grondwaterstand in dit natuurgebied te verhogen.

Vecht en Beneden Regge

In de analyse stond echter ook dat er nader onderzoek nodig was om nut en noodzaak van de buffer aan te tonen.

Uit dit onderzoek blijkt nu dat er een dichte scheidende laag in de bodem aanwezig is. Deze ligt aaneengesloten onder een groot deel van het Beerzerveld en ligt veel minder diep dan voorheen gedacht.

Hoogveen

De waterstand binnen het natuurgebied blijft daardoor voldoende hoog om de kwaliteit van het herstellend hoogveen te behouden. GS heeft het rapport dinsdag besproken en stelt conform een afspraak met Provinciale Staten voor om de bufferzone te schrappen.

Gedeputeerde Hester Maij heeft de grondeigenaren van het landbouwgebied, waar de buffer is gepland, gisteravond geïnformeerd over de resultaten van het onderzoek en de besluitvorming van GS.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Midden

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer