Nieuwe glijslofbescherming op Lely Splendimo

De maaibalken onder de Lely Splendimo maaiers zijn vanaf modeljaar 2016 als optie te voorzien van glijslofbeschermers.

Nieuwe+glijslofbescherming+op+Lely+Splendimo
© eigen foto Lely

Deze beschermers zorgen voor minder snelle slijtage en daarmee minder onderhoud van de Splendimo maaibalken. Tegelijk zorgen de beschermers voor een beter maaibeeld van de maaibalken, doordat er minder gras tussen de glijsloffen blijft.

De bevestigingspunten voor deze onderdelen zijn nu al in de glijsloffen van de Splendimo maaiers aangebracht. De glijslofbeschermers kunnen als optie worden gemonteerd voor de overgangen tussen naast elkaar liggende glijsloffen.

Maaimessen

De standtijd van de maaimessen wordt verlengd doordat deze minder gemakkelijk kunnen blijven haken achter de glijsloffen, maar door de beschermers altijd over de maaibalk worden gedwongen.

Kromme maaimessen als gevolg van het raken van een obstakel (bijvoorbeeld een steen) in het veld, zullen de maaibalk zelf ook niet meer beschadigen. De glijslofbeschermers fungeren hier als een bumper en voorkomen inslaan op de maaibalk zelf.

Passende setjes

Vanaf het voorjaar 2016 zijn de glijslofbeschermers leverbaar. Ze komen beschikbaar als passende setjes voor de specifieke modellen van de Lely Splendimo maaiers.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer