Aftrap asbestsanering Drenthe (video)

Bij het akkerbouwbedrijf van maatschap Hoving in Eexterveen is dinsdagmorgen de collectieve asbestsaneringstraject van LTO Noord in Drenthe afgetrapt.

Aftrap+asbestsanering+Drenthe+%28video%29
© Henriët Dijk

Het collectieve traject begint in de Veenkoloniën, waarbij zeven LTO Noord-afdelingen betrokken zijn. Inmiddels zijn er 45 aanmeldingen van boeren in dit gebied. Bij voldoende belangstelling wordt het verder uitgerold in Drenthe.

De collectieve sanering van asbest is een initiatief van LTO Noord en wordt financieel mede mogelijk gemaakt door de Agenda voor de Veenkoloniën, provincie Drenthe en de LTO Noord Fondsen.

Stimuleringsregeling

Boeren die meedoen aan deze regeling kunnen daarnaast gebruik maken van de provinciale stimuleringsregeling Asbest eraf, zonnepanelen erop.

Deze regeling is erop gericht boeren en andere eigenaren van agrarische gebouwen te stimuleren om asbest op daken te saneren in combinatie met het verduurzamen van deze gebouwen door de installatie van zonnepanelen.

Zonnepanelen

Dat laatste gebeurt ook bij maatschap Hoving. Na het verwijderen van 630 vierkante meter asbestplaten keren er geïsoleerde golfplaten terug met daar bovenop 22 zonnepanelen.

Met ingang van 2024 zijn daken met asbest verboden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer