Actieplan+voor+Drentse+en+Overijsselse+regio
Nieuws
© NVT

Actieplan voor Drentse en Overijsselse regio

Drentse en Overijsselse bedrijven gaan samen met het Rijk en lokale overheden aan de slag om de economie in Zuidoost-Drenthe en Noordoost-Overijssel te versterken.

In een commissie onder leiding van Sjoerd Vollebregt - oud-topman van Stork en Fokker - en Eiso Alberda van Ekenstein - oud-topman van Teijin Aramid - werken zij samen een economisch actieplan uit. Dat wordt halverwege 2016 gepresenteerd.

'Deze regio is onder meer sterk in de chemie, groene economie en hightechsystemen', gaf minister Henk Kamp (EZ) maandag tijdens de presentatie aan.

Verdwenen banen

De regio heeft ook de ambitie verdwenen banen uit het buitenland terug te halen, vertelde de bewindsman. 'Bijvoorbeeld door Smart Industry, het toepassen van nieuwe productietechnologieën.'

'Samen met lokale overheden en bedrijven gaan we aan de slag om de regionale economie verder te versterken, zodat deze ook in de toekomst economisch kansrijk blijft.'

Werkeloosheid

De regio telt talrijke innovatieve bedrijven als Fokker NKL/Menicon en Plantronics, maar wordt ook geconfronteerd met sluitingen van bedrijven in de handel, industrie en zorg. De werkloosheid ligt rond de 11 procent tegen nationaal 6,9 procent.

De commissie komt met voorstellen over onder meer het aantrekken van internationale bedrijven naar de regio. Maar ook het verminderen van de regeldruk en de aansluiting van de bedrijven op het onderwijs en kennisinstellingen.

Weer

 • Woensdag
  17° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 7°
  30 %
 • Vrijdag
  19° / 10°
  30 %
Meer weer