Vier innovaties winnen Glazen Tulp Award

Vier bedrijven hebben vorige week in Rijswijk de Glazen Tulp Award 2015 ontvangen. Dit is een prijs van FloraHolland voor de beste marktintroductie van het jaar.

Vier+innovaties+winnen+Glazen+Tulp+Award
© FloraHolland

De Glazen Tulp Award is bestemd voor de meest geslaagde marktintroductie in vier categorieën: snijbloemen, kamerplanten, tuinplanten en verkoopconcepten.

In de categorie snijbloemen won Together2Grow in Schipluiden de prijs met de Alstroemeria Charmelia. De Charmelia vertegenwoordigt een compleet nieuw type alstroemeria. De bloem heeft stevige takken met veel kleine bloemen die tevens mooi van kleur zijn, stelt de jury.

Kamerplanten

Bij kamerplanten ging de prijs naar Haworthia limifolia Spider White van Handelskwekerij Lock in 's Gravenzande. Deze plant is volgens de jury bijzonder door de witte strepen die zowel aan de onder- als aan de bovenzijde te zien zijn.

Roland van der Werf uit Boskoop sleepte de Glazen Tulp in de categorie tuinplanten in de wacht met zijn Skimmia japonica Pabella. Deze plant heeft een uitbundige bloeiwijze met enorme trossen knalrode bessen.

Verkoopconcepten

Bij verkoopconcepten won Vreugdenhil Bulbs & Plants in 's Gravenzande met No water flowers, Amaryllis Waxz en Velvet touchz.

Dit concept heeft zich volgens de jury al bewezen, consumenten zijn er enthousiast over en het concept kent vele verkoopmogelijkheden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer