Coöperatie van Noord-Hollandse bollentelers

Negen Noord-Hollandse bloembollentelers hebben een coöperatie opgericht om hun weg naar verduurzaming gestalte te geven onder de naam NLG Holland.


Co%C3%B6peratie+van+Noord%2DHollandse+bollentelers
© persbureau Noordoost

De coöperatie NLG Holland komt voort uit het netwerk 'Natuurlijk leven, natuurlijk telen' en zoekt naar een schonere teelt via kennisontwikkeling en -deling.

Zo organiseren ze onder meer de workshopserie Bollenteelt 4.0, waarvan deze week de tweede bijeenkomst was.

Bodemleven

'De vorm is nieuw, maar het doel blijft om met minder chemie goede bollen te telen. We stellen daarvoor een gezond bodemleven centraal', vertelt bollenhandelaar en voormalig kweker Rob Tamis. Hij is aangesteld als voorzitter en zal ook een deel van de gezamenlijke oogst proberen te vermarkten.

De coöperatie heet voluit NLG Holland, 'Natural Living and Growth Holland' en is opgericht met geld van de oprichters en financiële steun van de gemeenten Den Helder, Schagen, Hollands Kroon en Medemblik. Een coöperatie geeft meer mogelijkheden in organisatie en financiering, stelt Tamis.

Greenport

Greenport Noord-Holland Noord wil de telers ook ondersteunen. 'Er ligt een aanvraag voor Europese subsidie klaar, zodat we hun onderzoeksvragen kunnen opnemen in ons innovatieprogramma', aldus Jeroen Noot van Greenport Noord-Holland Noord.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 4°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    40 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    50 %
Meer weer