%27Hart+onder+de+riem%27+voor+varkenshouders
Nieuws
© Jan Van Den Brink Fotografie

'Hart onder de riem' voor varkenshouders

Dozen met rollades werden donderdag voor de actie 'Hart onder de riem' voor varkenshouders afgeleverd bij voorzitter Mark Ormel van LTO Noord Oost Achterhoek.

Met deze actie wil LTO Noord leden-varkenshouders in het hele werkgebied van LTO Noord een hart onder de riem steken. Varkenshouders worden zwaar getroffen door de crisissituatie in hun sector.

Vijftien bestuurs- en commissieleden van LTO Noord Oost Achterhoek gingen vanmiddag op pad voor een bezoekje aan 71 leden-varkenshouders.

Rollade

Naast persoonlijke aandacht was er voor Ieder lid een rollade, aangekocht bij Westfort Vleesproducten. Het idee voor de actie komt van een aantal bestuurders uit de regio's van LTO Noord.

Volgens plan zouden alle leden-varkenshouders van LTO Noord in de negen provincies voor het weekend worden bezocht. In het noorden (Groningen, Friesland en Drenthe) kan dit door de weersomstandigheden wat vertraging oplopen.

Praatje

Mark Ormel bezocht zelf vier varkenshouders. Die waren verrast dat hij langs kwam. 'Bij de één maak je een praatje, bij de ander zit je driekwartier aan de koffie. Bij de mensen die ik bezocht, werd de actie goed ontvangen.'

Eric Douma, voorzitter LTO Noord Varkenshouderij, noemt de actie 'hartverwarmend'. 'Dat bestuurders met dit idee komen, uit afdelingen en de regio's, vind ik hartverwarmend. Het collectieve hart spreekt.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  70 %
 • Vrijdag
  13° / 1°
  40 %
 • Zaterdag
  14° / 1°
  80 %
Meer weer