Directeur+en+voorzitter+verlaten+NAO
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Directeur en voorzitter verlaten NAO

Zowel directeur René van Diepen als voorzitter Kees van Arendonk nemen in mei 2016 afscheid van de Nederlandse Aardappelorganisatie (NAO).

Van Arendonk is als voorzitter statutair aftredend en niet herkiesbaar. Het voorzitterschap zal in de toekomst wisselend worden bekleed door één van de leden van de NAO.

Het bestuur van NAO meldt in een brief aan leden en donateurs dat besloten is om de rolverdeling en aansturing binnen de top van de organisatie te wijzigen. De voorzitter krijgt daarbij vooral een technische en ceremoniële functie.

Brusselse contacten

De directeur gaat zich in de nieuwe situatie meer presenteren als boegbeeld van de NAO.

Hij richt zich daarbij op intensiever ledencontact, een bredere samenwerking met andere stakeholders en organisaties in de sector. Ook onderhoudt de nieuwe directeur de Brusselse contacten.

Onvoldoende uitdaging

De huidige directeur René van Diepen heeft aangegeven in de nieuwe opzet van de organisatie onvoldoende uitdaging te zien. In goed overleg heeft hij besloten om op 11 mei tijdens de algemene ledenvergadering zijn taken neer te leggen.

Het bestuur betreurt het vertrek van Van Diepen, maar respecteert het besluit. Een procedure voor de werving van een nieuwe directeur is inmiddels in gang gezet.

Weer

  • Woensdag
    18° / 12°
    30 %
  • Donderdag
    15° / 13°
    80 %
  • Vrijdag
    15° / 8°
    60 %
Meer weer