Nieuw bestuur Unie van Waterschappen

Vier nieuwe leden treden in het nieuwe jaar toe toe tot het bestuur van de Unie van Waterschappen.

Nieuw+bestuur+Unie+van+Waterschappen
© Unie van Waterschappen

Hetty Klavers en Ingrid ter Woorst starten met respectievelijk met de portefeuilles waterveiligheid en waterkwaliteit. Toine Poppelaars en Wiebe van der Ploeg doen financiën en watersysteem.

Hetty Klavers is sinds 2013 dijkgraaf van waterschap Zuiderzeeland. Daarvoor bekleedde ze managementfuncties bij Rijkswaterstaat, waaronder die van programmadirecteur Deltaprogramma IJsselmeergebied. Klavers neemt de portefeuille waterveiligheid over van Hans Oosters, die vanaf 1 januari voorzitter wordt van de Unie van Waterschappen

Ingrid Ter Woorst is sinds 2008 dagelijks bestuurslid bij het hoogheemraadschap van Delfland voor Water Natuurlijk. Daarvoor was ze acht jaar algemeen bestuurslid bij Delfland. Ter Woorst zet zich in voor duurzaam waterbeheer en pakt de portefeuille waterkwaliteit op.

Financiën

De financiële portefeuille wordt per april overgenomen door Toine Poppelaars, dijkgraaf van waterschap Scheldestromen. Sinds 2010 was hij dijkgraaf voor beide Zeeuwse waterschappen tot de 2 in 2011 fuseerden.

Poppelaars was van 1999 tot 2010 lid van Gedeputeerde Staten van de provincie Zeeland namens het CDA. Hij was verantwoordelijk voor onder meer financiën, landbouw, visserij, water en infrastructuur.

Watersysteem

Wiebe van der Ploeg is voormalig lid van Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen namens GroenLinks. Als gedeputeerde was hij verantwoordelijk voor natuur en landschap, de Wadden, Blauwestad, visserij, landbouw en dierenwelzijn.

Sinds maart 2015 is hij voor Water Natuurlijk dagelijks bestuurslid van waterschap Hunze en Aa's. Daarnaast heeft hij zijn eigen adviesbureau. Van der Ploeg pakt bij de portefeuille watersysteem op.

Bestuursprogramma

Eerder trad Hein Pieper toe als nieuw bestuurslid, met de portefeuille internationaal en arbeidsvoorwaarden.

Het nieuwe bestuur gaat aan de slag met een bestuursprogramma voor 2016-2019. De bestuursleden krijgen te maken met dossiers als invoering van de Omgevingswet, duurzame financiering en de waterschapsverkiezingen in 2019.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  0 %
 • Zondag
  21° / 9°
  0 %
Meer weer