Veekeuring door IBR afgelast

Door een IBR-uitbraak is de keuring van de Zuidwesthoek, gisterenavond in Wanneperveen, afgelast, op aandringen van dierenartsen en de Gezondheidsdienst voor Dieren. De uitbraak, lang niet altijd te voorkomen, was in de buurt van de locatie waar de IBR-vrije keuring werd gehouden. Veehouders kunnen hun keuringsdieren tegen IBR laten vaccineren, maar dit is niet verplicht.
Deze week is in de omgeving van de uitbraak volop gevaccineerd. ‘Het duurt even voordat dieren beschermd zijn, in elk geval na het tijdstip van de keuring. Hierdoor kunnen we ook niet alsnog alle keuringsdieren laten vaccineren’, stelt Arend Steenbergen, voorzitter van de Keuringscommissie.
Hoewel IBR geen veewetziekte is, staat de diergezondheid voorop. Een nieuwe uitbraak heeft grote gevolgen voor het bedrijf, stelt Steenbergen. Hij hoorde pas dinsdag van de uitbraak, waarop het bestuur woensdag tot afgelasting besloot. ‘Dit geeft ook aan dat we werk moeten maken van een gestructureerde aanpak om Nederland vrij te maken van dze ziekte. In België en Duitsland wordt hieraan gewerkt, nu wij nog.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer