LTO: onafhankelijke monstername geen optie

LTO Nederland (LTO) en de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) zijn tegen de voorstellen voor onafhankelijke monstername van vaste mest.

LTO%3A+onafhankelijke+monstername+geen+optie
© Jan van Liere

Voorzitters Albert Jan Maat (LTO) en Hennie de Haan (NVP) vinden dat aanpassingen nodig zijn om deze monstername voor ondernemers in de praktijk werkbaar te maken.

'Daarnaast moet voorkomen worden dat onafhankelijke monstername verplicht wordt voor mestsoorten en situaties waar dat niet nodig is', melden ze in hun brief aan staatssecretaris Martijn van Dam (EZ).

Fraude en excessen

LTO en NVP zijn van mening dat fraude en excessen in de mestmarkt moeten worden tegengegaan, stellen Maat en De Haan.

'Excessen op het gebied van mest kunnen een impact hebben op het milieu en ertoe leiden dat afnemers, bijvoorbeeld akkerbouwers, niet de gewenste kwaliteit mest ontvangen.'

Wet- en regelgeving

Verder geldt volgens beide voorzitters dat een goede naleving van de wet- en regelgeving belangrijk is om een gelijk speelveld tussen ondernemers te garanderen.

'Onze eerste prioriteit is daarbij dat producten uit mestverwerking tot waarde worden gebracht in de markt. Daarnaast dienen frauduleuze praktijken te worden bestreden.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer