Alleen nog maar grasland

Mike Kroes (24) heeft samen met zijn ouders Gert-Jan (52) en Conny (51) een melkveebedrijf in Woubrugge, gelegen in het Groene Hart. Hij zit sinds een jaar in de maatschap.
Het melkveebedrijf bestaat uit 110 melkkoeien en 70 stuks jongvee. De totale melkproductie ligt op 900.000 kilo, met een rollend jaargemiddelde van 8.500 tot 8.600 kilo. De huiskavel is 16 hectare groot, in totaal heeft de familie 45 hectare grasland. Voorheen werd er nog 9 hectare mais geteeld, maar daar zijn ze sinds dit jaar mee gestopt, omdat grasland meer plaatsingsruimte voor fosfaat kent en om kosten te sparen. Energie is goedkoper aan te kopen dan eiwit, aldus de familie.
Het meeste land- en machinewerk doen vader en zoon zelf. Vader Gert-Jan runt het bedrijf fulltime. Mike zelf werkt doordeweeks twee dagen thuis aan school en hij werkt drie dagen in de week op de proefboerderij in Zegveld, waar hij melkt, onderhoud doet en proeven begeleidt. Hij zit in het laatste jaar van de studie Agrarisch ondernemerschap aan de HAS in Dronten en is lid van twee jongerencommissies.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer