FloraHolland: meer geld voor ombuiging

Bloemenveiling FloraHolland trekt volgend jaar 20 miljoen euro uit voor de verdere implementatie van de nieuwe strategie FloraHolland 2020.

FloraHolland%3A+meer+geld+voor+ombuiging
© FloraHolland

De kosten van de doorvoering van FloraHolland 2020 in 2016 zijn 2 miljoen euro hoger dan in 2015.

Boven 100 miljoen euro

De bloemenveiling verwacht ook in de komende jaren steeds zo'n 20 miljoen euro te moeten investeren in de strategieverandering, zei financieel directeur Rens Buchwaldt donderdagavond tijdens de algemene ledenvergadering van de coöperatieve veiling die in Naaldwijk werd gehouden.

De totale kosten van FloraHolland 2020 komen daarmee boven de 100 miljoen euro uit.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de nieuwe strategie tot betere marges voor de leden van de veiling leidt en dat er meer bloemen en planten worden verkocht.

Consumentenbestedingen

FloraHolland wil in 2020 zo'n 1 miljard euro meer omzetten dan het in 2014 deed. Aan consumentenbestedingen is dat 5,7 miljard euro, liet algemeen directeur Lucas Vos donderdag weten.

De 20 miljoen euro gaat niet alleen op aan uitvoering van de nieuwe strategie. De veiling schrijft ook vervroegd af, zoals bijvoorbeeld door de sluiting van tribune F in Aalsmeer, en heeft reorganisatiekosten.

Omzetstijging

Voor 2016 voorziet de directie van FloraHolland een omzetstijging van iets meer dan 3 procent.

De veiling verkoopt in 2016 voor 4,55 miljard euro aan bloemen en planten. Dit jaar is dat bedrag ongeveer 4,41 miljard euro groot.

De klokomzet daalt verder naar 2,04 miljard euro terwijl de bemiddelingsverkoop stijgt naar 2,14 miljard euro.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Weer

Meer weer