Website faunaschade vernieuwd

De website voor het melden van faunaschade is vernieuwd. Die moet het makkelijker maken schade te melden zonder een schadevergoeding aan te vragen en het behandelbedrag van 300 euro te betalen.

Website+faunaschade+vernieuwd
© Ruud Ploeg

He Faunafonds meldt verder dat meldingen nu steekproefsgewijs gevalideerd kunnen worden. Vervolgens kent zij waarde toe aan de data.

Het doel van het meldpunt is om een totaalbeeld van de schade door wilde dieren in Nederland vroegtijdig inzichtelijk te maken. De provincies, faunabeheereenheden en het Faunafonds gebruiken deze informatie ter onderbouwing van beleid, faunabeheerplannen en ontheffingen om schade te bestrijden.

Gebruiksvriendelijker

De website van het Landelijk Meldpunt Faunaschade is ook gebruiksvriendelijker, stelt het Faunafonds. In ongeveer tien stappen kan de schade gemeld worden en eventueel foto’s toegevoegd worden.

Theo Witjes, lid van de Klankbordgroep: 'De nieuwe website ziet er veelbelovend uit. Veel duidelijker. Ik hoop dat boeren hierdoor echt vaker schade gaan melden, ook als het niet meteen tot een tegemoetkoming in de schade leidt. Een goede, betrouwbare inventarisatie is belangrijk.'

Iedereen in Nederland kan schade melden. Of dit nu om gewasschade gaat of om autokabels die stukgebeten zijn door marters.

Tegemoetkoming

Naast schademeldingen kunnen er aanvragen worden gedaan voor een tegemoetkoming in de schade bij het Faunafonds. Ook kunnen grondgebruikers en jachthouders machtigingen aanvragen voor het gebruik van ontheffingen voor beheer en schadebestrijding bij de provinciale faunabeheereenheid, behalve in de provincies Zuid-Holland, Flevoland en Zeeland.

De nieuwe website is tot stand gekomen door input van de Klankbordgroep Grondgebruikers met leden van de LTO Nederland, de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) en de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV).

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  20 %
 • Zondag
  22° / 12°
  20 %
Meer weer