Meer+kippen+en+hanen+gedumpt+in+Utrecht
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Meer kippen en hanen gedumpt in Utrecht

Het Huisdierenmeldpunt Utrecht en de Dierenambulance Utrecht krijgen steeds meer meldingen van kippen en hanen die gedumpt zijn in en rond Utrecht.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Woensdag zijn langs de snelweg bij Groenekan zeven gedumpte kippen ontdekt. 'Toen we daar aankwamen, waren er al twee doodgereden', zegt Bea Keijzer van het Huisdierenmeldpunt Utrecht en de Dierenambulance Utrecht.

Volgens Keijzer neemt het aantal gedumpte kippen de laatste tijd toe. 'Er zijn enkele ideale dumpplekken waar mensen de dieren gewoon uit de auto kieperen, onder meer bij de afslag Groenekan, maar ook bij de kinderboerderijen in Zuilen en in Kanaleneiland. Van de week hebben we ook nog een parelhoentje gevangen langs de weg in Loenersloot.'

Geluidsoverlast

Keijzer constateert dat burgers niet goed nadenken voor ze een kuiken, kip of haan afschaffen. 'Het is aan een kuiken moeilijk te zien of het een kip of een haan is. Een haan kan geluidsoverlast geven. Soms hebben de buren daar last van en wil de eigenaar er om die reden vanaf.'

Weer

 • Vrijdag
  21° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  30 %
Meer weer