Twaalf tuinders in Ondernemersplatform Plantenstoffen

Greenport Westland-Oostland, Greenport Aalsmeer en twaalf tuinders hebben recent het Ondernemersplatform Plantenstoffen opgericht. Het initiatief, waarbij alle leden vooraf een vertrouwelijkheidsverklaring moesten ondertekenen, is erop gericht gezamenlijk inspiratie en kennis uit te wisselen op het gebied van plantenstoffen.
‘Ze willen van elkaar leren. Van kennisontwikkeling en regelgeving tot het vinden van marktpartners’, zegt Jan Smits. Hij ondersteunt namens Bio Base Westland-Oostland het project.
Uiteindelijk moet het ertoe leiden dat de deelnemers een verdienmodel vinden voor hun ‘new businesses met plantenstoffen uit de glastuinbouw’: het telen van planten met inhoudstoffen die bijvoorbeeld kunnen worden toegepast in de cosmetica- of medicijnenindustrie.
De eerste platformbijeenkomst vond 18 november plaats bij een van de twaalf deelnemende telers, Peter Olsthoorn van Pothos Plant in Honselersdijk. Hij onderzoekt momenteel de teelt van Dioscorea op anti-obesitaseigenschappen.
Naast Pothos maken onder meer Lans en Duijvestijn (beide bedrijven zijn actief bij het maken van dozen uit de resten van tomatenplanten) en P. Boekestijn en Zn deel uit van het platform. Het is de bedoeling dat het platform iedere drie maanden bijeenkomt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer