Fusie DOC DMKniet vertraagd

Het Nederlandse DOC Kaas en het Duitse DMK hebben hun bij de Europese Commissie ingediende fusievoorstel ingetrokken. De Europese Commissie had aanvullende vragen over dit rapport. Dat was voor beide partijen reden om hun huiswerk opnieuw te doen. Volgens een woordvoerder van DOC leverde het oorspronkelijke fusievoorstel te veel vragen op. Zo zou in dit voorstel onvoldoende inzicht zijn gegeven in de gevolgen van de fusie voor de Europese kaasmarkt. Het fusievoorstel werd begint november ingediend.
Directeur Marc Ligthart van DOC Kaas verwacht dat deze stap geen vertraging geeft en past binnen een tijdlijn die eerder is geschetst. Hij gaat ervan uit dat de Europese Commissie in het eerste kwartaal van 2016 uitspraak doet over het fusievoorstel.
Wel wordt binnenkort al met de leden gesproken over een transactiesom, die aan de DOC Kaas-leden wordt uitbetaald. Die transactiesom is onderdeel van de fusie-afspraken tussen DMK en DOC Kaas. DMK keert het bedrag uit aan de coöperatie DOC Kaas en die keert dat uit aan haar leden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer