Brede steun voor WWZ-akkoord

LTO Nederland, CNV Vakmensen en FNV hebben een principeakkoord bereikt over de toepassing van de ketenbepaling in de Wet werk en zekerheid (WWZ) in de agrarische sector. Er is maandenlang over onderhandeld.

Kern van de afspraken is het bewerkstelligen van duurzame arbeidsrelaties voor oogst en productiewerk in de agrarische sector. Ze moeten de negatieve effecten van de WWZ zoveel mogelijk wegnemen.
Het principeakkoord houdt in dat bepaalde functies onder voorwaarden in aanmerking komen voor een kortere onderbreking dan zes maanden in de WWZ. Agrarische oogst- en productiemedewerkers kunnen dan vaker op hetzelfde bedrijf aan de slag.
Voor functies van ten minste negen maanden is afgesproken dat de werknemer op zijn verzoek bij het vierde contract onder voorwaarden aanspraak kan maken op een contract voor onbepaalde tijd. De loonbetaling wordt dan gespreid over een periode van twaalf maanden.
LTO Nederland, CNV en FNV leggen de afspraken nu voor aan hun achterban. Vervolgens moet minister Lodewijk Asscher (SZW) ze goedkeuren. Die heeft al laten blijken dat hij in principe positief staat tegenover het onderhandelingsresultaat. Als hij groen licht geeft, worden de afspraken in de agrarische sector geëffectueerd via de af te sluiten cao's.
In andere sectoren, bijvoorbeeld de recreatiebedrijven, kunnen de sociale partners het niet eens worden over de aanpak van seizoenswerk.

Erg blij

LTO-voorzitter Albert Jan Maat is erg blij dat het in de agrarische sector wel gelukt is. 'Dit is een heel goede aanpak. Zo kunnen we de WWZ in elk geval repareren. Ik ga er zonder meer van uit dat Asscher zijn handtekening zal zetten.'
Henk Onstwedder van FNV Bondgenoten uit zich eveneens tevreden over het bereikte resultaat. ‘Hiermee hebben we maatwerk afgeleverd voor de sector’, reageert hij.
Motivatie voor de vakbond is dat werkgevers in de agrarische sector periodes van enkele maanden tussen het seizoenswerk door geen werk hebben voor hun medewerkers. ‘We hebben gemeend voor die groep een uitzondering te moeten maken’, aldus Onstwedder. ‘Zodat de mensen steeds opnieuw opgeroepen kunnen worden, en ze weer bij dezelfde werkgever aan de slag kunnen.’
Jaap Bosma van CNV Vakmensen benadrukt dat zijn vakbond nog steeds achter de WWZ staat. ‘We koesteren de inzet op meer vaste banen. Maar dat lukt in bepaalde sectoren niet altijd. Met deze afspraken kunnen we voorkomen dat de werkgevers alleen nog maar uitzendkrachten inzetten.’
Volgens Bosma zijn alle partijen over hun schaduw heen gestapt. ‘We hebben nu een richting die we met elkaar willen gaan. Ik denk dat er een goed verhaal staat.’
Binnen enkele weken houden de bonden bijeenkomsten waarin de leden zich kunnen uitspreken over het principeakkoord. Als dat positief resultaat oplevert, moeten de afspraken in een cao worden vastgelegd. De onderhandelingen daarover zouden dan snel opgestart moeten worden.
Onstwedder geeft de voorkeur aan een ‘korte cao-ronde’. Dat kan volgens hem door in te zetten op een cao met een korte looptijd, bijvoorbeeld een jaar. ‘Zodat we niet al te veel overhoop halen. Over andere wensen kunnen we dan op langere termijn weer in gesprek gaan.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer