Dikkers weigert excuses antibioticagebruik

Kamerlid Sjoera Dikkers (PvdA) neemt haar uitspraken over het antibioticagebruik in de veehouderij niet terug. En ze denkt er niet over om excuses te maken.

Dikkers+weigert+excuses+antibioticagebruik
© Dirk Hol

Verschillende media citeerden vanmorgen Dikkers. Ze zei dat de Nederlandse veehouderij haar dieren op de been houdt met antibiotica.

CDA wil excuses

In de Tweede Kamer werd ze daarvoor ter verantwoording geroepen door onder meer CDA, VVD en SGP. ‘Hiervoor moet u excuses maken’, stelde Jaco Geurts (CDA).

Helma Lodders (VVD) vindt de uitspraak misleidend. ‘Dit doet echt onrecht aan de sector die al een reductie van 70 procent realiseerde.’

Terug naar nul

Dikkers weigert echter haar woorden terug te nemen. Volgens haar moet het gebruik van antibiotica ‘terug naar nul’ voordat ze tevreden is.

‘Het antibioticagebruik in de veehouderij is nog steeds veel en veel te hoog. Dat moeten we niet willen’, gaf het PvdA-Kamerlid aan.

Varkenshouderij

Het Kamerlid uitte in de Kamer ook kritiek op de aanbevelingen van de commissie Rosenthal voor de varkenshouderij. Volgens haar komt het neer op productieverhoging en meer export naar Afrika en Azië.

Het bracht Dikkers tot de uitspraak dat de varkenshouderij met rapport Rosenthal 'met de rug naar de samenleving staat'.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer