Topsectoren%3A+voer+onderwijsmotie+niet+uit
Nieuws
© De Groene Welle

Topsectoren: voer onderwijsmotie niet uit

'Voer de motie van de Tweede Kamer over het groene onderwijs niet uit.' Dat adviseren de topsectoren Agri & Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen aan staatssecretaris Martijn van Dam (EZ).

De voorzitters van beide topsectoren, Aalt Dijkhuizen en Loek Hermans, hebben Van Dam een brief geschreven over de Kamerwens om het groene onderwijs onder te brengen bij het ministerie van OCW.

Ze verzetten zich fel tegen deze 'niet-gewenste ontwikkeling'.

Dringend beroep

'Wij doen een dringend beroep op u als bewindspersoon verantwoordelijk voor het groene onderwijs en op het kabinet om de motie niet tot uitvoering te brengen', benadrukken Dijkhuizen en Hermans. In hun brief leggen ze uitvoerig uit wat er allemaal voor nadelen aan zitten.

Ze raden van Van Dam dringend aan om juist energie te steken in de inhoudelijke versterking van de gouden driehoek bedrijfsleven, overheid en kennis/onderwijs. 'Deze is in onze sector uitgevonden en tot wasdom gebracht. Het zit in onze genen.'

Adequaat bekostigen

Dijkhuizen en Hermans pleiten er verder voor dat het kabinet de knelpunten in de financiering van het groene onderwijs oplost. 'Het realiseren van een ambitieuze agenda kan alleen indien het groene onderwijs adequaat wordt bekostigd en in ieder geval niet minder dan bij OCW.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  17° / 10°
  70 %
 • Maandag
  15° / 10°
  40 %
 • Dinsdag
  16° / 10°
  20 %
Meer weer