Betaling+toeslagrechten+gaat+trager
Nieuws
© Wikipedia

Betaling toeslagrechten gaat trager

De uitbetaling van de EU-toeslagrechten zal de komende maanden trager verlopen dan in de afgelopen jaren. Dat blijkt uit een betalingsprognose van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) stuurde de prognose van het betaalschema dinsdag aan de Tweede Kamer. RVO is nu begonnen met het betalen van voorschotten.

Het resultaat daarvan zal volgens RVO zijn dat 30 procent van de aanvragers nog deze maand een voorschot ontvangt van 70 procent van de basisbetaling. Vanaf 1 december starten de reguliere betalingen.

Voorschotten

Mede door de voorschotten verlopen de regulaire betalingen langzamer. Vorig jaar had op 31 december zo'n 90 procent van de aanvragers een betaling ontvangen, dit jaar zal dat 75 procent zijn.

RVO verwacht dat op 1 februari 2016 ongeveer 90 procent van de aanvragers een betaling heeft ontvangen. Op 1 juli zijn alle betalingen afgerond, belooft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Extra geld jonge landbouwers

Van Dam meldt verder dat op 1 december 2015 de uitbetaling begint van het extra geld voor jonge landbouwers. Op 1 februari 2016 start de betaling van de vergroening voor de akkerbouwers en op 1 april de betaling voor graasdieren.

Aanvragers die een voorschot hebben ontvangen, krijgen niet voor 1 februari een definitieve afrekening, meldt de staatssecretaris.

Weer

 • Donderdag
  17° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  15° / 12°
  70 %
Meer weer