Schonen talud in eigen hand

Zwolle - Waterschap Groot Salland voelt er niets voor om het onderhoud aan kleine watergangen helemaal aan eigenaren van aangrenzende gronden over te laten. Boeren dringen daarop aan omdat het werk door het waterschap vooral de maisteelt in de wielen rijdt. Ze hebben het liefst dat het onderhoud na de oogst gebeurt.
In veel gevallen moet het waterschap al eerder en vaak meerdere keren door een perceel. ‘We hebben 2.300 kilometer aan taluds. Die kunnen we niet allemaal na de maisoogst maaien’, stelt Geert Groenewold van het waterschap.
Door boeren verantwoordelijk te maken, kunnen ze het werk zelf inplannen of overleggen met plaatselijke uitvoerders over de planning. Ze wijzen op waterschap Vallei en Veluwe waar boeren vrijwel helemaal verantwoordelijk zijn voor het schoonhouden van watergangen.
Hoewel er een proef loopt met uitbesteed onderhoud in Oost-Wesepe, zegt Groot Salland dat ze dit niet op grootschalige wijze invoert. ‘Alleen al de controle op de uitvoering ervan zou veel te veel menskracht vergen.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer