Waalkens: uitspraak nertsen niet gekleurd

Harm Evert Waalkens, oud Tweede Kamerlid PvdA, is verbaast over de reactie van de Nederlandse Federatie van Edelpelsdierenhouders. Die noemde de uitspraak van de rechtbank van vorige week 'politiek gekleurd en ingegeven door de standpunten van de linkse partijen.'

Waalkens%3A+uitspraak+nertsen+niet+gekleurd
© Marcel Bekken

Waalkens, mede initiatiefnemer van het wetsontwerp verbod op het houden van pelsdieren, verwijst naar de trias politica. 'De scheiding tussen wetgevende, uitvoerende en de rechterlijk macht een fundamenteel onderdeel van onze democratie', schrijft Waalkens in reactie op de Nieuwe Oogst van 14 november.

'Dat je het niet eens bent met een uitspraak of de argumenten die leiden tot een uitspraak kan begrijpelijk zijn, maar kan nooit leiden tot verwijten als dat een uitspraak is politiek gekleurd', aldus Waalkens.

Lijnrecht tegenover elkaar

De NFE geeft aan geen behoefte te hebben om te reageren. 'Wij hebben aangegeven dat de uitspraak van de rechtbank en het gerechtshof lijnrecht tegenover elkaar staan', zegt directeur Wim Verhagen van de NFE.

Beide uitspraken staan op www.nfe.nl. Verhagen: 'Een ieder die geïnteresseerd is in de motivatie van de uitspraak kan hem zelf lezen en een conclusie trekken.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer