Waterschappen+trekken+tarieven+gelijk
Nieuws
© Het nieuwe waterschapskantoor van waterschap Drents Overijsselse Delta

Waterschappen trekken tarieven gelijk

Waterschappen Reest en Wieden en Groot Salland brengen hun tarieven op gelijk niveau. Dat is nodig omdat beide schappen per 1 januari 2016 fuseren tot waterschap Drents Overijsselse Delta.

Ingezetenen met een agrarisch bedrijf betalen volgend jaar 74,65 euro per hectare aan systeemheffing. Voor de ingezetenen ongebouwd in het werkgebied van Reest en Wieden betekent dat een stijging van 12,31 euro.

De ingezetenen in die categorie in het werkgebied van Groot Salland betalen dan 3,77 euro minder.

Natuurbeheerders

Het tarief voor natuurbeheerders gaat omhoog van 2,91 euro naar 4,32 euro. In Groot Salland gaan ingezetenen gebouwd 12,81 euro meer betalen en die in het werkgebied van Reest en Wieden 2,34 euro minder.

De totale belastingopbrengst van Waterschap Drents Overijsselse Delta in 2016 is begroot op ruim 113 miljoen euro ten opzichte van 110,5 miljoen in 2015 van beide fusie-waterschappen samen. Dat betekent een toename van 2,7 procent.

Belastingopbrengsten

Zonder fusie zou die toename hoger zijn uitgevallen, stellen de twee fusiepartners. In het landelijk Bestuursakkoord Water is afgesproken dat waterschappen hun belastingopbrengsten in de periode 2010 - 2020 gemiddeld per jaar met niet meer dan 2,5 procent laten stijgen, exclusief inflatie.

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  70 %
Meer weer