Stijgende trend suikernoteringen

De noteringen voor witte suiker op de internationale grondstoffenbeurs in Londen stegen afgelopen maand van 395 naar ruim 435 euro per ton.

Stijgende+trend+suikernoteringen
© Internet

De ruim 10 procent hogere noteringen zijn onder meer het gevolg van een kleinere suikeroogst in Brazilië door de droogte en de hogere prijzen voor bio-ethanol.

Verder voorspellen alle gerenommeerde analistenbureaus voor seizoen 2015-2016 inmiddels een wereldsuikeroogst die lager is dan de wereldconsumptie. De verwachting is dat na volgend seizoen de wereldsuikervoorraad afneemt met 2,5 tot 5,2 miljoen ton.

Redelijke opbrengst

RVO meldt in het verslag van het suikeroverleg van de Europese Commissie dat Thailand ondanks de droogte toch nog een redelijke suikeropbrengst verwacht van 11,5 miljoen ton.

India heeft 4 miljoen ton suiker beschikbaar voor export. China lijkt de invoer te willen beperken tot 3,8 miljoen ton om de interne suikerprijs op niveau te houden.

Minder suikerbieten

De Europese Unie oogst dit jaar bedraagt ruim 15 miljoen ton suiker. Dat is 4,4 miljoen ton minder dan vorig seizoen en vooral gebaseerd op de daling van het areaal suikerbieten met 224.000 hectare tot 1,334 miljoen hectare.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer