LTO+Nederland+blij+met+verduurzaming
Nieuws
© Jan van Liere

LTO Nederland blij met verduurzaming

LTO Nederland is samen met de andere Alliantie Verduurzaming Voedsel-leden positief over de resultaten van de Monitor Duurzaam Voedsel 2014. Die werd gisteren door het ministerie van Economische Zaken gepresenteerd.

Uit deze cijfers blijkt dat de markt voor producten met een duurzaamheidskeurmerk volop in beweging is en blijft.

Fabrikanten, supermarkten, cateraars en restaurants bieden steeds meer producten aan die geproduceerd zijn met extra oog voor mens, dier of milieu. Consumenten blijken deze producten te waarderen en te kopen.

Omzetmonitor

Dat beeld wordt volgens de alliantie bevestigd door de gedetailleerde omzetmonitor voor keurmerkproducten in het supermarktkanaal over 2014 en de eerste helft van 2015.

Die omzetmonitor wordt binnenkort gepubliceerd door een samenwerkingsverband van een aantal keurmerkorganisaties en brancheverenigingen.

Inspanningen

Maar verduurzaming van voedsel gaat verder dan productkeurmerken, geeft de alliantie aan. In de gehele agrifoodketen worden inspanningen geleverd om voedsel steeds duurzamer te produceren en te distribueren.

Daarom wordt er samen met het ministerie van Economische Zaken en andere belanghebbenden vanaf volgend jaar een bredere Monitor Verduurzaming Voedsel ontwikkeld.

Ontwikkelingen

Deze bredere monitor maakt zoveel mogelijk ontwikkelingen en resultaten op het gebied van emissies, energie, transport, grondstoffen, reststromen, dierenwelzijn, arbeidsomstandigheden, duurzame teelt en eerlijke handel inzichtelijk.

Ook voor het meten van de toekomstige omzetontwikkelingen van producten met een duurzaamheidskeurmerk wordt gezamenlijk gewerkt aan een juiste methodiek.

Alliantie Verduurzaming Voedsel

Naast LTO zijn Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI), Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties (Veneca) en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) aangesloten bij Alliantie Verduurzaming Voedsel.

Weer

 • Woensdag
  6° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  9° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  10 %
Meer weer