Dijksma: 30 miljoen euro niet voor tuinbouw

Van de 30 miljoen euro die Nederland van de Europa Commissie krijgt, gaat niet een deel naar de tuinbouwsector.

Dijksma%3A+30+miljoen+euro+niet+voor+tuinbouw
© Dirk Hol

Dat antwoordt staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) op een brief van een tuinbouwondernemer aan de vaste Kamercommissie voor Sociale Zaken. Hij vraagt waarom er geen extra geld naar de tuinbouw gaat, terwijl ook deze sector het momenteel moeilijk heeft.

De tuinder doelt daarbij op de 500 miljoen euro van de Europese Commissie om sectoren binnen de veehouderij te ondersteunen die te kampen hebben met een slechte marktsituatie. Van deze 500 miljoen euro zal bijna 30 miljoen euro ten goede komen aan Nederlandse zuivel- en varkensvleesproducenten.

Boycot

Dijksma antwoordt dat naar aanleiding van de Russische boycot al in augustus 2014 op Europees niveau 'tijdelijke buitengewone maatregelen zijn ingesteld' om de tuinbouw- en fruitsector te steunen.

'Deze maatregelen zijn in augustus verlengd tot en met 30 juni 2016. Zij fungeren als vangnet en zorgen voor een bodem in de markt, zoals ook bevestigd is door de sector. Op deze manier is ook voor de groente- en fruitsector Europese steun geboden', aldus de staatssecretaris.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / -1°
  25 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  25 %
 • Donderdag
  14° / 10°
  80 %
Meer weer