Vallei-boeren in dialoog met burgers (video)

'Waarom staan hier twee bruine en twee zwart-witte koeien bij elkaar en in het andere hok twee witte en twee bruine?'

Vallei%2Dboeren+in+dialoog+met+burgers+%28video%29
© Hans Dijkstra

Als Vallei Boert Bewust-boer is Ferdinand van den Brink verrassende vragen over zijn rundvleesboerderij De Blaak in Harskamp gewend. 20 kilometer verderop in Renswoude wijst vleeskalverhouder Frank Mandersloot zijn bezoekers erop dat hij zijn roodbonte kalveren apart houdt van zijn zwartbonte.

Vallei Boert Bewust-week

Van den Brink en Mandersloot zijn twee van de achttien deelnemers die meedoen aan de tweede Vallei Boert Bewust-week. Tijdens deze week ontvangen de boeren kleine groepjes burgers, die zich via de site van het samenwerkingsverband kunnen opgeven voor een rondleiding of om mee te helpen. Zo is er tijd en ruimte om volop met elkaar in gesprek te gaan en van elkaar te leren. Contact met burgers is het speerpunt van Vallei Boert Bewust.

Bevlogenheid

Van den Brink ontvangt samen met zijn vrouw Rianne deze dinsdagmiddag twee volwassen en zes kinderen op zijn rundvleesboerderij De Blaak in Harskamp. 'Als je niks te verbergen hebt, laat je het zien', legt hij uit aan zijn gezelschap. Met grote bevlogenheid vertelt hij over zijn bedrijf.

Dierenwelzijn

Tijdens zijn rondleiding bespreekt kalverhouder Mandersloot diverse thema's als dierenwelzijn, antibioticagebruik en hoe de markt werkt. Hij is zelf enthousiast over de opzet van de Vallei Boert Bewust-week. 'Zo kun je echt laten zien en vertellen wat je doet. Het is een goede manier om de sector positief naar voren te brengen.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer