VGB: intensiever samenwerken veiling

De brancheorganisatie voor de groothandel in bloemen en planten VGB wil de samenwerking met telers en veilingorganisatie FloraHolland intensiveren.

VGB%3A+intensiever+samenwerken+veiling
© FloraHolland

Dat bleek donderdag tijdens de ledenvergadering van de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijprodukten (VGB).

Sterkere samenwerking is volgens de handelaren nodig om de totale ketenkosten te verminderen en de vraag naar bloemen en planten via gezamenlijke promotie te vergroten.

Er zou op den duur een gezamenlijk serviceplatform voor telers en handelaren moeten komen.

Nieuwe markten

De vergadering constateerde dat het sterk toegenomen handelen via elektronische systemen het totale afzetlandschap sterk heeft veranderd.

Zowel om daarop beter in te spelen als voor het bewerken van nieuwe markten, moeten telers, hun veiling en de handel de handen ineenslaan, vindt de VGB.

Promotie

De leden stemden, net als het FloraHolland klantenplatform, in met het bestuursvoorstel de promotie voor bloemen en planten samen met FloraHolland te gaan uitvoeren en daaraan ook bij te dragen.

Daarbij wordt vooral gekeken naar de regeling zoals deze tot 2012 via het Productschap Tuinbouw is uitgevoerd. Met een bijdrage van zo’n 6 miljoen euro zou het collectieve promotiebudget weer op dat niveau zijn.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  7° / 4°
  70 %
 • Maandag
  9° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  8° / 5°
  20 %
Meer weer