Erkenning+Flevolands+Agrarisch+Collectief
Nieuws
© eigen foto Flevolands Agrarisch Collectief

Erkenning Flevolands Agrarisch Collectief

Het Flevolands Agrarisch Collectief wordt door provincie Flevoland erkend als uitvoerende organisatie voor het Flevolandse agrarische natuur- en landschapsbeheer.


Tijdens een bijeenkomst in Nijkerk werd donderdag door het Interprovinciaal Overleg (IPO) een certificaat uitgereikt aan het Flevolands Agrarisch Collectief (FAC).

Om dit certificaat te kunnen verkrijgen, heeft het FAC een kwaliteitshandboek opgesteld waarin alle procedures en werkwijzen zijn omschreven.

Naast Flevoland ontvingen de 39 andere collectieven in Nederland dit certificaat. Met ingang van 1 januari 2016 is er een nieuw stelsel van agrarisch natuurbeheer.

Gebiedspartner

Naast het agrarisch natuurbeheer wordt het Flevolands Agrarisch Collectief ook gezien als gebiedspartner voor andere groene en blauwe diensten.

Zo is recent door het ministerie van Economische Zaken en provincie Flevoland de beschikking afgegeven voor een pilot met vanggewassen in het kader van de vergroening van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB).

Bufferstroken

Daarnaast wordt er een project bufferstroken van waterschap Zuiderzeeland voor zes jaar ingevuld.

Recentelijk is het FAC ook benaderd om het project 'Zicht op Bodemstructuur' te organiseren voor het Actieplan Bodem en Water van LTO Noord Flevoland, provincie Flevoland en waterschap Zuiderzeeland.

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer