Overlast dijkverbreding is beperkt

Er wordt hard gewerkt aan de nieuwe Spuidijk in de Hoeksche Waard. Bergen grond worden aangevoerd en bulldozers rijden heen en weer om de klei te verbrokkelen en aan te rijden. Het gaat om een van de dijkversterkingen van waterschap Hollandse Delta.

'We brengen de klei in laagjes op het talud aan. Door de grond stevig aan te rijden, hechten de lagen goed en ontstaat er een sluitend dek', legt Hans van Driel van Loonbedrijf Van Driel uit. Zijn bedrijf werkt als onderaannemer mee aan de dijkverzwaring Spui-Oost die in augustus is gestart in opdracht van het waterschap. Het is een van de vijf dijkversterkingprojecten die het beheergebied weer vijftig jaar veilig maken.
De dijken worden aan weerszijden 30 meter verbreed met een dijkteen. Tijdelijk is er een aan- en afvoerroute aangelegd door het akkerland. Veel boeren zijn een reepje grond kwijtgeraakt voor de dijkverzwaring. Ook is er overlast bij de oogstwerkzaamheden.
'We zijn onteigend en financieel vergoed. Bedrijfsmatig word je daar nooit beter van. Meestal gaat het maar om een hectare', vertelt voorzitter Basjan Niemansverdriet van LTO Noord Hoeksche Waard. Over de aanpak van het waterschap is hij redelijk positief. 'Je moet roeien met de riemen die je hebt. Als LTO hebben we hard gewerkt om de hinder te beperken. Vaak is dat gelukt.'
Loonbedrijf Van Driel in Oude-Tonge doet naast grondverzet vooral loonwerk in de akkerbouw, veehouderij en vollegrondsgroenten in de Hoeksche Waard en op Goeree-Overflakkee.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer