Nieuwe fase voor Stichting Veldleeuwerik

Stichting Veldleeuwerik is op zoek naar een nieuwe directeur. Henk Heinhuis stopt er mee.

Nieuwe+fase+voor+Stichting+Veldleeuwerik
© Age Posset

'Ik ben meer een bouwer. Het fundament staat nu', zegt Heinhuis. 'Voor de volgende fase van bestendige doorgroei is een andere manager nodig.'

Zestig partners

Henk Heinhuis (64) heeft sinds 2011, samen met bestuur en medewerkers, mogen werken aan de systematiek van Veldleeuwerik.

'Ik mag graag mensen bij elkaar brengen, dat is leuk werk. Binnen Veldleeuwerik gaat het om boeren, politiek en zo'n zestig partners. Dat is nu klaar.'

Groei deelnemers

De Stichting Veldleeuwerik heeft de afgelopen paar jaar vooral gewerkt aan het fundament. Volgens Heinhuis staat er nu een volwassen organisatie.

De grootste uitdaging is nu om het aantal deelnemers te laten groeien van vierhonderd nu naar duizend over een jaar of vijf.

Heinhuis: 'We zijn er klaar voor om actief leden te werven. De automatisering is klaar. We kunnen nu meer telers aan. Twee jaar geleden hadden we nog een ledenstop.'

Duurzaamheidsplant

Binnen Veldleeuwerik werken akkerbouwers en verwerkende bedrijven met een eigen duurzaamheidssystematiek aan een duurzame productie.

Iedere akkerbouwer kan een eigen duurzaamheidsplan opstellen en uitvoeren. Ieder jaar kan naar nieuwe mogelijkheden binnen het bedrijf worden gezocht.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer