Melkveehouder vrijgesproken lozen perssap

Een melkveehouder in Bedum is vrijgesproken van het lozen van perssappen in oppervlaktewater. Volgens de politierechter was er geen opzet in het spel.

Melkveehouder+vrijgesproken+lozen+perssap
© Let.rug.org

De boer kuilde vorig jaar april in tijdens zware regenval. Hierdoor kwamen perssappen in het water terecht. In diezelfde week kreeg hij controle van Waterschap Noorderzijlvest die hem een proces-verbaal gaf van 1.000 euro.

Doodlopende sloot

Naast dat er volgens de rechter geen opzet in het spel was, oordeelde hij bovendien dat het om een doodlopende sloot ging op eigen terrein die niet in verbinding staat met open water. De boer schoonde dikwijls de sloot.

Deze uitspraak heeft gevolgen voor andere boeren, stelt advocaat Maartje Schaap van De Haan Advocaten die de boer bijstond.

Strafblad

'Wij zien dat boeren de boetes vaak betalen omdat ze geen zin hebben in vervolgstappen. Maar het werkt door.', geeft Schaap aan. Boetes hebben gevolgen voor het strafblad en verklaringen omtrent goed gedrag. 'Als er geen opzet in het spel is, is het goed om advies hierover in te winnen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer