Straathof+koopt+varkensbedrijf+in+Mari%C3%ABnheem
Nieuws
© Marcel Bekken

Straathof koopt varkensbedrijf in Mariënheem

Varkenshouder Adriaan Straathof, eigenaar van verschillende grote varkenshouderijbedrijven in Nederland en Duitsland, heeft via zijn bedrijf Sebava een varkensbedrijf in Mariënheem gekocht dat vorig jaar failliet ging.

Straathof wil er elfduizend vleesvarkens gaan houden. Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben in juli een vergunning binnen de Natuurbeschermingswet 1998 verleend aan Sebava bv voor de betreffende locatie.

Belanghebbenden konden tot 8 september in beroep gaan tegen dat besluit, meldt De Stentor.

Informatieavond

Sebava heeft alle omwonenden van het bedrijf in Mariënheem per brief uitgenodigd voor een informatieavond op 15 oktober waarbij de plannen nader worden toegelicht. Uitgangspunt is dat de grenzen van het bouwblok intact blijven, stelt het bedrijf.

Ook zal de te realiseren stal aan alle eisen op het gebied van dierwelzijn, milieu en bouwvoorschriften voldoen, benadrukt Straathof.

Zichtruimte

Verder is de onderneming van plan om op het bedrijf een zichtruimte te realiseren van waaruit naar de dieren kan worden gekeken door iedereen die daar belangstelling voor heeft.

Weer

 • Woensdag
  6° / 1°
  30 %
 • Donderdag
  3° / 0°
  80 %
 • Vrijdag
  5° / 1°
  70 %
Meer weer