Kostprijs

Jaarlijks komen duizenden mensen naar Nederland om te bekijken hoe de land- en tuinbouw het voor elkaar krijgt om op zo’n hoog niveau te presteren. Onze sector onderscheidt zich door geweldige exportcijfers, duurzaam produceren, hoog dierenwelzijn en producten van topkwaliteit. Ook in eigen land oogsten we volop waardering.
Uitblinken kan alleen door voortdurende innovaties en het delen van kennis en ervaringen. Sommigen wekken de indruk dat concurrentiekracht op kostprijs er minder toe doet. Niets is minder waar. Juist bij excelleren op kwaliteit en duurzaamheid is de kostprijs essentieel.
De kwaliteits- en keuringskosten hebben alles met kostprijs te maken. In tegenstelling tot omringende landen moeten onze boeren en tuinders deze zelf betalen. We zetten daarom alles op alles om te voorkomen dat plantaardige keuringsinstellingen worden omgezet in overheidsdiensten, waarvan de extra kosten vervolgens óók op het bord terechtkomen van telers.
De NVWA ziet toe op veilig voedsel, veilige producten en gezonde dieren en planten. Een efficiënt opererende NVWA is medebepalend voor onze concurrentiekracht. We maken ons sterk voor 50 miljoen euro extra om deze autoriteit gezaghebbend te houden én om te vormen tot een slagvaardige en doelgericht werkende dienst.
De begroting van het ministerie van EZ wordt komende week behandeld. Wat LTO betreft wordt oktober de maand van de kostprijs. Met lastenverlichting als leidraad. Concurrentiekracht is en blijft voorwaarde nummer één voor topkwaliteit én maatschappelijke waardering. De Nederlandse bevolking gaf ons eerder rapportcijfer 7,6. De overheid kan ons helpen daar een 8 van te maken.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer