Kans zonneveld naast boerderij

Abcoude - Het gemeentebestuur van De Ronde Venen wil een zonneakker toestaan naast een melkveebedrijf in Abcoude. Het gaat om een zonneveld van 400 vierkante meter met daarop 250 zonnepanelen. Het veld wordt gecombineerd met een kelder voor een installatie van warmte-koudeopslag. Deze liggen direct naast het bouwvlak.
Omdat het plan in strijd is met het bestemmingsplan, is een projectafwijkingsbesluit nodig. Het college van B en W vraagt de raad daarvoor een procedure op te starten. De eigenaar van de melkveehouderij is initiatiefnemer. Hij wil met de zonnepalen energie opwekken voor zijn perceel, de opstallen en op termijn voor twee voertuigen.
LTO Noord Gooi-, Vecht- en Amstelstreek vindt het jammer dat voor dit duurzame energieplan beslag wordt gelegd op agrarische grond. Er zijn nog veel daken zonder panelen en die kunnen eerst worden ingezet, luidt het standpunt. Eerder werd de aanvraag voor een zonneakker in het landelijk gebied van Abcoude langs de A2 na bezwaren door onder meer LTO Noord afgeblazen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer