Aanmelden LLTB Jaarcongres

LLTB-leden ontvangen over een paar dagen de officiële uitnodiging voor het LLTB Jaarcongres 2015. Het congres vindt op donderdag 19 november plaats in Congrescentrum Het Forum in Roermond.

Bijzondere aandacht is er dit jaar voor de toekomstige generatie ondernemers. Om die reden roept de LLTB leden op om ook bedrijfsopvolgers mee te nemen naar het jaarcongres. Elk persoon dient zich apart aan te melden via het formulier. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Het congres staat dit jaar in het teken van de toekomst van onze welvaart. Een bloeiende en vitale land- en tuinbouw is onmisbaar voor de samenleving. Onze sectoren zorgen namelijk voor lekker en gezond eten, welzijn, prachtige natuur, fraaie landschappen en een leefbaar platteland.
Dat allemaal samen zorgt voor maatschappelijke voorspoed. Kortom, welvaart. Maar hoe ziet die toekomst van onze welvaart er eigenlijk uit? Hoeveel ruimte hebben ondernemers straks nog?

Drie discussietafels

L1-presentatrice Vivian Lataster jaagt tijdens het congres drie discussietafels aan. Aan de politieke discussietafel nemen plaats: Europarlementariër Jan Huitema (VVD), Tweede Kamerlid Dion Graus (PVV), Limburgs Statenlid Carla Brugman (GroenLinks) en de Venrayse wethouder Jan Loonen (CDA).
Vier jonge ondernemers kijken daarna naar de toekomst van hun bedrijven en de uitdagingen van de sector. Uiteenlopende onderwerpen komen aan bod.
Groenteteler Paul Janssen uit Hunsel gaat het hebben over voedselverspilling. Varkenshoudster Lianne Kuijsten-De Rond uit Montfort speekt over de uitdagingen van de varkenshouderijsector. Rozenkweker Paul van der Hulst uit America vindt dat er een gelijk speelveld moet komen in Europa. Melkveehoudster Kristel Vanhommerig-Dullens uit Walem vertelt hoe ze onderneemt in dialoog met de omgeving.
LLTB-voorzitter Léon Faassen, algemeen directeur Klaas van Mierlo van de LLTB en de nieuwe manager projectleiders Roger Lenders gaan in een derde gesprek in op de toekomst van belangenbehartiging en de wijze waarop de LLTB hierop inspeelt.
Na het inhoudelijke gedeelte is er nog ruim de tijd om met elkaar bij te praten en staat er een buffet klaar.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer