Opknapbeurt vijf bruggen

Gelderland/Overijssel - Het Rijk, provincie Overijssel en gemeenten Lochem en Hof van Twente trekken 2,9 miljoen euro uit voor het versterken van vier belangrijke bruggen over het Twentekanaal.

Het gaat om de Ehzerbrug in Lochem en de Dorrebrug, Warmtinkbrug en Markelosebrug in Hof van Twente. Gemeente Lochem besluit half oktober of zij samen met het Rijk ook de Lochemsebrug tijdelijk gaat versterken tot er een nieuwe rondweg met nieuwe brug is aangelegd.
Over de bruggen over het Twentekanaal is al jaren discussie. In 2013 werd duidelijk dat Rijkswaterstaat de veiligheid van 15 van de 33 bruggen die over het Twentekanaal liggen, niet meer kan garanderen.
De bruggen hebben onvoldoende draagkracht om het steeds zwaardere vracht- en landbouwverkeer te verwerken. Daarom gelden er lastbeperkingen, waardoor landbouwverkeer extra kilometers moet maken.
Met de opknapbeurt van de vijf bruggen wordt een deel van de problemen aangepakt. Bestuurslid Peter Schrijver van LTO Noord Gelderland is blij met de versterkingen. ‘Een stap in de goede richting.’ Over een oplossing voor de andere bruggen wordt nog gesproken.
Kavelruil, waardoor boeren hun land aan één kant van het kanaal kunnen krijgen, zou soelaas kunnen bieden. ‘Die mogelijkheid is aangeboden. Maar er heeft zich nog niemand bij Stevig (Stichting Effectief Verkavelen in Gelderland) gemeld.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer