MS+Schippers+opent+proefbedrijf+vleesvarkens
Nieuws
© nieuwe oogst

MS Schippers opent proefbedrijf vleesvarkens

MS Schippers opende gisteren in Bladel haar nieuwe proefbedrijf voor vleesvarkens. Op Proefbedrijf De Raamloop vergelijkt MS Schippers de resultaten van een reguliere vleesvarkensstal en de Hy-Care Rendementstal.

De reguliere vleesvarkensstal is een gewone stal, zoals de meeste varkenshouders deze hebben. De stal wordt enkel met water schoongemaakt, de vloeren zijn niet gecoat en er is geen optimaal drinkwater.

De Hy-Care Rendementstal is exact dezelfde stal, maar hier worden alle concepten en adviezen van MS Schippers op toegepast. De vloeren en wanden zijn gecoat en dus poriënvrij.

Verder wordt de stal na iedere ronde grondig gereinigd en gedesinfecteerd, het water wordt geoptimaliseerd en het ongedierte wordt bestreden. Er wordt alles aan gedaan om kruisbesmetting te voorkomen.

Antibioticareductie

Het proefbedrijf toont aan dat meer dan 80 procent antibioticareductie, een sterk verbeterde diergezondheid en een hoog rendement mogelijk zijn. Want een bedrijf zonder antibiotica; dat is het doel van MS Schippers.

Weer

 • Woensdag
  7° / 0°
  30 %
 • Donderdag
  3° / 2°
  80 %
 • Vrijdag
  7° / 5°
  80 %
Meer weer