Gerichter ‘winkelen’ op Agritechnica

Voorafgaand aan de beurs zijn via internet vouchers te koop met een korting tot 20 procent. Daarmee is het mogelijk bij de entree vlotter door te lopen. Voor de exclusieve dagen, 8 en 9 november, zijn alleen dagkaarten beschikbaar, maar voor de rest van de week zijn ook meerdaagse kaarten te koop.
Krone introduceert op Agritechnica Quick Change voor de mesjes van schijvenmaaiers. Met een pneumatisch bekrachtigde spreidtang duwt de gebruiker de boven- en onderkant van de schotel uit elkaar en kan hij het versleten mesje omdraaien of vervangen. Dit vraagt geen kracht en gaat veel sneller. Voorwaarde is uiteraard dat de gebruiker een compressor heeft.
Amazone lanceert met Easy Check een geavanceerde techniek om de kunstmestverdeling te controleren. Daarbij worden noppenmatten op regelmatige afstand op het perceel gelegd. Na een keer strooien neemt de bestuurder met een smartphone van elke mat een foto en stuurt die naar een rekenunit. Zo wordt de dwarsverdeling heel snel getest en krijgt de chauffeur direct een resultaat terug. Het tijdrovende wegen is voorbij.

Oprolpersen

Kuhn introduceert met VB 2000 een nieuwe serie oprolpersen, bestaande uit drie typen. Het verschil met de vorige serie zit in de invoer. De kleinste Optiflow heeft veertien messen, de grootste is ook met 23 messen uit te rusten. Om verstoppingen weg te werken kan de onderkant van de invoer worden weggeklapt (dropfloor).
Hardi speelt in op de toenemende vraag naar aanbouwveldspuiten. De nieuwe Mega heeft een tank met 2.200 liter inhoud en een driehoekige spuitboom van maximaal 28 meter. Het zwaartepunt van de tank zit dicht bij de achteras. Daardoor blijft de machine stabiel. Als extra kan een fronttank eenvoudig worden geïntegreerd.
Grimme ontwikkelde de twaalf- en achttienrijige Matrix-precisiezaaimachine voor suikerbieten. Met de machine is het zaad zowel in het vierkant als in matrixvorm te zaaien, waarbij elk zaadje de meeste ruimte krijgt. Ook is mogelijk de bieten in de rij naast het spuitpad nauwer te zaaien. In combinatie met gps kunnen de zaai-elementen op gerende kopakkers onafhankelijk van elkaar worden uitgeschakeld. Zowel de twaalf- als de achttienrijige machine vouwt voor transport op, waarbij de zaadbakken niet leeggemaakt hoeven te worden.
Schuitemaker toont de vernieuwde Rapide 6600-30,5 dubbeldoelwagen. Het onderstel van de 40-kuubs wagen is aangepast. Voortaan kan de fabrikant banden met inchmaat 30.5 monteren met een maximale hoogte van 1,62 meter. Standaard zijn de assen hydraulisch geveerd en is de Rapide 6600-30,5 voorbereid op een bijzonder luchtdrukwisselsysteem.
Schuitemaker gebruikt de chassisbalken van het frame als buffervat met een druk van 12 bar. Met een druk op de knop stroomt de lucht via halfduims doorboring in de assen naar de banden van de wagen.

Ploegen

Kongskilde verwacht veel van het XLD-rister. Het zou de grond namelijk zowel bij ondiep (vanaf 15 centimeter) als bij diep (tot 35 centimeter) ploegwerk goed keren. Daarnaast legt het rister de grond ver weg, waardoor het mogelijk is te ploegen met een trekkerband van 710 millimeter breed.
De laatste jaren is het marktaandeel van Överum in Nederland sterk teruggelopen omdat de Zweedse fabrikant geen geschikt rister voor kleigrond kon leveren. Moederbedrijf Kongskilde besloot onlangs alle machines die de verschillende dochterbedrijven bouwen nog maar onder één naam (Kongskilde) en in één kleur (rood-grijs) op de markt te brengen.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Weer

Meer weer